We weten dat het gezond is om niet te roken en om voldoende te bewegen. Toch is het vaak moeilijk om te stoppen met roken of om meer te bewegen. Ook voor mensen die dit graag zouden willen. 

In het Perfect Fit project onderzoeken we of een virtuele coach (= een app met digitale coach) hierbij kan helpen. We ontwikkelen een app die jou op elk moment, makkelijk kan ondersteunen. De app sluit zo goed mogelijk aan op wat jij nodig hebt om te stoppen met roken en meer te bewegen.

In oktober 2023 zijn we begonnen met onderzoeken of de app werkt, en hoe het is om de app te gebruiken. Meedoen aan het onderzoek is helaas niet meer mogelijk. Wil je weten waar we nu mee bezig zijn? Kijk dan eens bij Nieuws.

Er werken veel partijen mee aan Perfect Fit. Hieronder zie je welke partijen dat zijn. Het Perfect Fit onderzoek wordt gefinancierd vanuit het onderzoeksprogramma Big Data en Gezondheid van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Het onderzoeksprogramma is gefinancierd vanuit NWO, ZonMw, Hartstichting, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Health Holland en eScienceCenter. 

 

Heb je meegedaan aan het onderzoek en het Perfect Fit programma afgerond? Dan kun je de oefeningen die je met de digitale coach hebt gedaan teruglezen in het onderzoeksdocument. Klik op de knop hieronder om het document te downloaden.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via perfectfit@lumc.nl

Academische partners

Leids Universitair Medisch Centrum
Universiteit Leiden
Technische Universiteit Delft
Universiteit Twente
eScience Center
Trimbos